Flowroxilla lähdettiin mukaan Työkaari kantaa –hankkeeseen. Tarkoituksenamme on saada uutta potkua henkilöstön tyytyväisyyden kehittämistyöhön, uusia ideoita, osallistaa henkilöstömme suunnittelutyöhön ja saada verkostoitumismahdollisuuksia muiden yritysten kanssa. Tavoitteenamme on parantaa henkilöstön tyytyväisyyttä ja kehittää johtamiskulttuuriamme.

On kulunut vuosi siitä, kun vastasimme ensimmäiseen Yksilötutka -työhyvinvointikyselyyn osana Hyvä työ -Pidempi työura -hanketta. Mitä on tapahtunut viimeisen 12kk aikana?

Muodostimme kaikista eri organisaatiotasoilta (työntekijä, toimihenkilö, johtoryhmän jäsen) koostuvan työryhmän kehittämään työhyvinvointiamme. Tunnistimme kyselyn tuloksista organisaatiomme vahvuudet ja heikkoudet ja lähdimme kehittämään työkykyämme näiden perusteella. Periaatteemme työryhmässä on se, että kaikki ovat samanarvoisia ja kaikki yhdessä päättävät miten sekä mitä hanketta käytännössä toteutetaan. Työryhmä on tavannut keskenään 1-2kk välein ja jokainen jäsen on jalkauttanut sovittuja muutoksia työryhmän tapaamisten välillä henkilöstölle.

Tässä muutamia esimerkkejä mitä olemme tehneet:

Järjestimme henkilökunnallemme pöytälätkäturnauksen, ilmaisen suksien huoltokoulun ja hiihtokoulun sekä olemme uudistaneet palkitsemiskäytäntöjämme vastaamaan henkilöstön toiveita. Teemme myös hyväntekeväisyyttä antamalla työntekijöidemme käydä verenluovutuksessa työajalla. Kannustamme työntekijöitämme terveellisempään elämään mm. järjestämällä liikunnallisia henkilöstötilaisuuksia kuukausittain ja meillä on luentoja terveellisistä elämäntavoista.

Koko vuosi huipentui toukokuussa järjestettyyn hyväntekeväisyys-jalkapalloturnaukseen. Haastoimme paikallisia yrityksiä ja yhteistyökumppaneitamme mukaan pelaamaan jalkapallon hyvän asian puolesta. Hyväntekeväisyysturnauksen tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Etelä-Karjalan keskussairaalan lastenosastolle. Tästä tulee pysyvä toimintatapa ja uskomme, että ensi vuonna saamme mukaan enemmän osallistujia ja saamme kerättyä enemmän rahaa hyväntekeväisyyteen.

Me emme usko, että tämä hanke on kertaluontoinen. Työryhmämme jatkaa mm. seuraavien, jo esille nousseiden asioiden, työstämistä: uusien arvojen määrittely, tuotannonohjausjärjestelmän päivitys, tyky-toiminnan kehittäminen ja HR-järjestelmän edelleen kehittäminen. Tavastamme käsitellä henkilöstökyselyn tuloksia on lyhyessä ajassa muodostunut vakiintunut toimintatapa, jota kautta uskomme että henkilöstö aidosti pääsee vaikuttamaan asioihin, joilla heidän tyytyväisyyttään kehitetään.

Kehitystyötä ei kuitenkaan tehdä pelkässä työryhmässä. Koko Hyvä myö, parempi työ -tiimin apuna ovat olleet mahtavat työkaverimme, jotka ovat auttaneet meitä tekemään meille kaikille parempaa työpaikkaa. Työryhmällä on myös ylimmän johdon ja omistajien tuki. Olemme juurruttamassa uudenlaista kulttuuria, jossa henkilöstö voi itse päättää millä tavoin he voivat paremmin ja jaksavat pidempään työelämässä.

Katri Tynkkynen
HR Coordinator
(projektin vetäjä Flowroxilla)