Työhyvinvointia ja tuottavuutta voidaan kehittää monin eri tavoin. Tällä sivustolla esitellään erilaisia työkaluja, joita yritykset ovat kokeilleet ja hyviksi todenneet. Haluamme laittaa ne kiertoon! Työkaluista kannattaa valita omaan toimintaan parhaiten sopivat.

Työkaarimallin työkalupakki

Työkaarijohtaminen on keskeinen keino pidentää työuria. Työkaarijohtamisen avulla pystytään varmistamaan, että työn vaatimukset ja työntekijöiden voimavarat saadaan tasapainoon työuran eri vaiheissa.

Työkaarimallin tueksi on luotu työkalupakki, josta löytyy konkreettisia työkaluja työpaikoille. Osa niistä on kehitetty teknologiateollisuuden kehittämishankkeissa yhdessä yritysten kanssa. Työkaarimalli sisältää kuusi osa-aluetta: johtaminen ja tiedonkulku, työuran suunnittelu, työaikajärjestelyt, työn muokkaaminen, osaaminen ja ammattitaito ja poissaolojen hallinta

Uudet työkalut

Työkaari kantaa – tuottavaa työhyvinvointia -hankkeessa kehitetään ja kootaan uusia työkaluja, jotka tukevat yrityksiä esimerkiksi muutoksen johtamisessa, ketterässä kehittämisessä ja rakentavassa yhteistyössä henkilöstön kanssa. Näistä kerromme lisää myöhemmin.