Globaali Franke Pieksämäeltä päätti ensimmäisenä teknologiateollisuuden yrityksenä lähteä mukaan uuteen Työkaari kantaa-hankkeeseen.

Työhyvinvointiasiat eivät ole Frankella uusia, sillä niitä on kehitetty pitkäjänteisesti jo vuosia. Uudessa hankkeessa yritys näkee mahdollisuuden saada uusia tuulia ja uudenlaista sisältöä kehittämistoimintaansa työkaaren eri vaiheista. Työkaarimallin mukaisia toimia on jo toteutettu, mutta esimerkiksi työuran suunnitteluun voisi jatkossa kiinnittää enemmän huomiota. Toimitusjohtaja Antero Asikaisen mielestä uusi Työkaarikeskustelu ja siihen liittyvä esimieskoulutus tuntuivat kiinnostavilta ja hyödyllisiltä ennaltaehkäisyn näkökulmasta. Frankella ollaan kiinnostuneita myös verkostoitumisesta ja toisilta oppimisesta, joihin hankkeen kautta on uusia mahdollisuuksia. Frankella työhyvinvoinnin kehittämistyöstä on vastannut laaja Hyvä myö -projektiryhmä, jossa on sekä johdon että henkilöstön edustus. Paljon on tehty vuosien varrella ja parannukset ovat jääneet osaksi normaalia toimintaa.

Frankelaiset ovat määritelleet yhdessä omat pelisääntönsä, jotka komeilevat nyt seinillä kehystettyinä. Lisäksi työpaikalla on järjestetty mm. työhyvinvointikorttikoulutusta ja toimitusjohtajan kyselytunnit ovat aktiivisesti käytössä. Myös liikuntaan ja fyysiseen hyvinvointiin on panostettu ja yhteistyö työterveyshuollon kanssa on aktiivista. Projektiryhmä odottaa Työkaari kantaa -hankkeen tuovan uutta draivia jo tähänkin mennessä vauhdikkaaseen menoonsa. Aktiivinen Franke osallistui myös teknologiateollisuuden Hyvä työ – Pidempi työura -hankkeeseen.

http://www.franke.com/watersystems/fi/fi/home/about_us.html
http://medical-washroomsystems-fi.franke.com/