Suomalainen työhyvinvointiosaaminen sai huhtikuussa kansainvälistä tunnustusta Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston (EU-OSHAn) järjestämässä kansainvälisessä kilpailussa. Rakennusyhtiö Lujatalo Oy palkittiin terveenä eläkkeelle -hankkeestaan. Teknologiateollisuus ry sai puolestaan kunniamaininnan toimintatavastaan, jossa on hyödynnetty Työkaari kantaa -hankkeen oppeja ja toimintamalleja.

Kilpailussa etsittiin koko työuran kattavia hyviä käytäntöjä työhyvinvoinnin, työterveyden ja työturvallisuuden edistämiseen.

– Tulos on ilahduttava ja innostaa toivottavasti kaikkia työhyvinvoinnin kehittämiseen. Erityisen iloinen olen siitä, että Työkaari kantaa -hankkeen konseptia ja työkaluja on nyt testattu myös kansainvälisesti Teknologiateollisuus ry:n toimintatapaa arvioimalla. Ja tulokset olivat hyviä, iloitsee Työkaari kantaa -hankkeen projektipäällikkö Kirsi Mäkelä Teknologiateollisuudesta.

– Systemaattisen työn tulokset näkyvät selvästi esimerkiksi Teknologiateollisuus ry:ssä. Henkilöstön työhyvinvointi on lisääntynyt, työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen onnistuu entistä paremmin ja myös esimiestyö on parantunut. Tulokset kertovat, että työhyvinvoinnin kehittämiseen kannattaa todellakin satsata ja hyödyntää tarjolla olevia työkaluja, Mäkelä tähdentää.

Mäkelän mukaan teknologiateollisuuden työmarkkinaosapuolet tekevät arvokasta työtä yhteisellä Työkaari kantaa -työhyvinvointihankkeellaan. Siinä ovat mukana Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen liitto ry, Ammattiliitto PRO ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry. Hankkeessa innostetaan yrityksiä työhyvinvoinnin kehittämisen ja tarjotaan konkreettisia johtamisen työkaluja.

Lue lisää:
Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto on laatinut palkituista yritysesimerkeistä julkaisun, johon voi tutustua tästä linkistä. Kilpailu on osa EU:n Terveellinen työ – Elämän eri vaiheissa -kampanjaa.

 

Helvi Kaijomaa
Johtava asiantuntija
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet
Teknologiateollisuus ry